LJEKOVITE FREKVENCIJE (Solfeggio frekvencije)

“Ako želite razumjeti univerzum, razmišljajte o energiji, frekvenciji i vibraciji.”

Nikola Tesla

U fizici, pojam frekvencija se odnosi na broj valova koji prolaze kroz fiksnu točku u jedinici vremena. Također opisuje broj ciklusa ili vibracija koje tijelo u periodičnom kretanju prolazi tijekom jedne jedinice vremena.

ŠTO JE LJEČENJE ZVUKOM?

Drevna praksa koja se nalazi u kulturama diljem svijeta, iscjeljivanje zvukom iskorištava moć vibracija kako bi dosegla svaki dio našeg tijela. Zvukove ne čuju samo naše uši, već ih osjećamo cijelim našim bićem.

 • Stari Egipćani koristili su “vokalno toniranje” kako bi stvorili terapeutske glasovne zvukove glasom i dahom.
 • Australci Aboridžani sviraju didgeridoo kao instrument za liječenje zvukom više od 40.000 godina.
 • Korištenje tibetanskih zdjelica za pjevanje tijekom vježbe joge i osjećanje umirujućeg učinka.

Svi znamo da glazba može biti ljekovita. Poznato je da klasična glazba djeluje umirujuće, a tko se ne razveseli odmah kad čuje svoju omiljenu pjesmu? Možda se čini “New Age-y”, ali liječenje zvučnim frekvencijama postoji stoljećima kako bi se promicalo dobro za um i tijelo.

Frekvencije iscjeljivanja koriste se u holističkoj i istočnoj medicini za liječenje niza bolesti, uključujući sve od tjeskobe i depresije do menstrualnih grčeva i nesanice. Na YouTubeu u osnovi možete tražiti bilo koji problem koji imate i — voilà! — za to će postojati iscjeljujuća frekvencija. Da, čak i za pse i mačke.

Iscjeljivanje zvukom postaje sve popularnije (i potrebnije nego ikad u ovom ludom svijetu), evo nekoliko stvari koje treba imati na umu.

Ljekovite frekvencije su vrsta terapije zvučnim valovima za izazivanje stanja lagodnosti i harmonije u tijelu. Različite frekvencije zvuka mogu imati različit učinak na aktivnost ljudskog mozga. Vjeruje se da nakon što se nova frekvencija uvede u vaš mozak, vaši se moždani valovi osjećaju prisiljeni sinkronizirati s njom – učinkovito vas pokrećući u drugačije “stanje mozga” i imaju ukupni holistički učinak na vaše tijelo.

BENEFITI LJEKOVITIH FREKVENCIJA

Postoji mnogo problema za koje se kaže da frekvencije iscjeljivanja pomažu ublažiti. Iako ne postoji mnogo istraživanja koja bi potvrdila prednosti liječenja zvukom, neke od najčešće prijavljenih prednosti su:

 • Smanjeni stres i anksioznost
 • Povećani fokus, koncentracija i motivacija
 • Poboljšano samopouzdanje
 • Poboljšan san
 • Bolje dugoročno pamćenje
 • Dublja meditacija
 • Niži kolesterol
 • Manje promjene raspoloženja

FREKVENCIJE SOLFEGA

Šest glavnih frekvencija iscjeljivanja su 396, 417, 528, 639, 741 i 852. Vjeruje se da te frekvencije pomažu u ublažavanju fizičke boli, pa čak i u popravku DNK.

174 Hz – oslobađanje od napetosti i boli.

285 Hz – sigurnost, energija i preživljavanje

396 Hz – oslobađanje od straha i krivnje

417 Hz – olakšava promjenu i poništavanje situacija

528 Hz – stvaraju čuda i transformacije poput popravka DNK

639 Hz – ponovno se povežite i poboljšajte odnose

741 Hz – pronađite rješenja i izrazite se

852 Hz – povratak u duhovni poredak

963 Hz – stvorite prostor za jedinstvo i jedinstvo.

Kako bismo dokazali da iscjeljujuće frekvencije nisu samo nova Instagram senzacija, vratit ćemo vas u srednjovjekovnu Italiju kada je talijanski benediktinski redovnik po imenu Guido iz Arezza tražio načine da samostanskim zborovima podučava melodije i harmonije. Osmislio je “ut re mi fa sol la” kako bi pomogao u izražavanju glazbene ljestvice, koja se na kraju pretvorila u ono što danas znamo kao “do re mi fa so la ti do” (uvedeno u 19. stoljeću).

Solfeggio se temelji na riječi solfège, nazivu za ovu metodu zapisivanja poučavanja pjevanja tonske i vidne visine. Frekvencije solfeggia dio su ove šestotonske ljestvice i mogu se čuti u poznatim gregorijanskim pjevanjima. I, što je zanimljivo, istraživanja sugeriraju da pjevanje ovih drevnih napjeva ublažava umor i depresiju.

9 tonova posebnih elektromagnetskih frekvencija:

★ 174 Hertz: Ova frekvencija oslobađa bol i liječi bolesne aure. Može smanjiti bolove u leđima, donjem dijelu leđa, stopalima i nogama. 174 Hz također se brine za migrene i stres. Smiruje moždana tkiva i izaziva osjećaj ljubavi, hrabrosti i sigurnosti. 174 Hz cilja čakre i iscjeljujuće dijelove tijela.

★ 396 Hertz: DO. Obično je povezan s krivnjom i strahom, pomažući oslobađanju potisnutih emocija. Povezan je s crvenom bojom i korijenskom čakrom. Kaže se da ovaj zvuk pomaže u uklanjanju straha i krivnje, a ujedno pomaže uravnotežiti korijensku čakru kako biste se osjećali utemeljenije. Također je poznato da tugu pretvara u radost i daje vam poticaj koji vam je potreban da vam pomogne da postignete svoje ciljeve.

★ 417 Hertz: RE. Ova frekvencija vam može pomoći da prepoznate i otpustite prošle traume i krute misaone obrasce koji više nisu vrijedni u vašem životu. Povezana je s narančastom bojom i sakralnom čakrom. Slušanje ovog zvuka dobrodošlo je zbog olakšavanja promjena na fizičkoj razini, uključujući fizičko tijelo. Također je poznato da pomaže u rastvaranju osjećaja traume, kao i svih emocionalnih blokada. Neki kažu da donosi novi početak života.

★ 432 Hertz: Ova frekvencija cilja na vašu srčanu čakru. Ton smiruje vašu dušu i potiče mentalnu i emocionalnu jasnoću i otvorenost. Slušanje ovog tona može pomoći vašem duhovnom rastu.

★ 528 Hertz: MI. Ova frekvencija može pomoći u promicanju čuda, jasnoće i mira, kao i transformacija poput popravka DNK. Često mu se pripisuje da pomaže u uklanjanju bolesti. Nazvana “čudotvorna nota” i ljubavna frekvencija, navodno oslobađa tijelo svake toksičnosti, unosi ljubav i samopouzdanje te uravnotežuje čakre vašeg srca i solarnog pleksusa. Povezuje se sa žutom bojom i čakrom solarnog pleksusa.

★ 639 Hertz: FA. Obično se odnosi na međuljudske odnose. Ova frekvencija vam može pomoći da izliječite one teške odnose koje još uvijek imate iz prošlosti, dok se također ponovno povezujete s onima koji su vrijedni u vašoj sadašnjosti. Povezuje se sa zelenom bojom i srčanom čakrom.

★ 741 Hertz: SOL. Obično se odnosi na emocije i stabilnost. Ova frekvencija vam može pomoći da riješite probleme koje možda imate u svom životu i izrazite svoju višu istinu. Povezuje se s plavom bojom i grlenom čakrom.

★ 852 Hertz: LA. Za ovu frekvenciju se kaže da vam pomaže da se povežete sa svojom intuicijom, kao i s duhovnim područjima. Također sprječava da pretjerujete i udubite se u negativne misaone obrasce. Kao rezultat, kaže se da se vaš osjećaj sebe i unutarnje snage poboljšava, a vi dostižete novu razinu energije i duhovne svjesnosti.Obično je vezan uz poglede na sebe i svemir. Refleksija je ključna riječ. Umno oko. Povezuje se s bojom indigo i čakrom trećeg oka.

★ 963 Hertz: SI. To je sjajan način da podignete svoju pozitivnu energiju i vibracije. Da pogledate dublje u sebe, 963 Hz vam pomaže da se bolje povežete sa svojom nutrinom i dosegnete svoje najviše vibracijsko stanje. U pravom raspoloženju možete čak dostići jedinstvo i putovati u duhovni svijet. Ova frekvencija vas uravnotežuje i također vas dovodi u vaše izvorno i savršeno stanje. Povezana s osjećajem jedinstva ili povezanosti. To znači buđenje i povezanost sa svemirom. Ova frekvencija vam pomaže da se ponovno povežete sa sobom. Povezuje se s ljubičastom bojom i krunskom čakrom.

Zanimljivo je da se glazbena terapija sada koristi u preoperativnim, operacijskim i sobama za oporavak kako bi se smanjila potreba za sedativima i lijekovima protiv bolova prije, tijekom i nakon invazivnih zahvata. Pomogla je ljudima vratiti izgubljeni govor nakon ozljede mozga, smanjiti nuspojave kemoterapije i radioterapije tijekom liječenja raka, smanjiti percepciju boli i poboljšati kvalitetu života onih koji pate od demencije.

Suvremena baza dokaza o glazbi i zvuku sustiže ono što su naši mudri preci znali cijelo vrijeme. Zvukovi na određenim frekvencijama imaju snažne iscjeljujuće vibracije.

SAVJET: Meditirajte na ove frekvencije

One-Time
Mjesečno
Godišnje

Make a one-time donation

Make a monthly donation

Make a yearly donation

Choose an amount

$5.00
$15.00
$100.00
$5.00
$15.00
$100.00
$5.00
$15.00
$100.00

Or enter a custom amount

$

Your contribution is appreciated.

Your contribution is appreciated.

Your contribution is appreciated.

DonateDonate monthlyDonate yearly

Izvori:

https://www.scarymommy.com/healing-frequencies

https://almedalabs.com/blogs/almeda-life/healing-sound-frequencies-and-how-to-use-them-in-your-day

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.