Najinstagramičnije lokacije u Primoštenu

Primošten je mali gradić u Dalmaciji udaljen od Šibenika 28 km. Poluotok je naseljen još od 11. stoljeća, ali nije ni blizu onoga kako izgleda danas jer je bio pod zidinama. 1564. godine ovo je mjesto dobilo ime Primošten.

Primošten je savršeno mjesto za ljubitelje plaža jer je cijeli poluotok okružen upravo plažama. Velik broj plaža omogućuje svakom turistu pronaći odgovarajuću upravo za sebe. Od plaža okruženih grebenima i netaknute prirode do plaža umjetnog sitnog šljunka sa slamastih suncobranima gdje možete popiti svoje omiljeno piće u kafiću na plaži. Ovdje nećete ostati bez oduševljenja izazvanim čistim morem i prekrasnim plažama.

Moja preporuka je ići krajem svibnja ili krajem kolovoza. Tada nema previše turista i imate puno prostora za sebe na plaži.

Ako ipak niste vuk samotnjak i volite buku, puno ljudi, događanja i partye, preporuka je da idete u srpnju i kolovozu.

Tada je gradić prepun turistima i tada možete pronaći razne događaje u poznatoj diskoteci Aurora gdje su nastupali svjetske poznati glazbenici i DJ-evi te na rudini, unutar bivših zidina gdje je pozornica jer se skoro svaku ljetnu večer se nešto održava.

Primošten je izuzetno turističko mjesto i posjećuju ga turisti diljem svijeta. Stvarno je predivan domaći ugođaj koji pruža.

U nastavku pogledajte koja su to najinstagramičnija mjesta u Primoštenu tj. gdje možete napraviti odlične fotografije za svoj Instagram ili druge društvene mreže, a i usput uživati u zraku i lijepom okolišu. Krećem od meni osobno najljepših i najboljih lokacija za fotografiju:

1. Gospa od Loreta

2. Svjetionik

Nalazi se na pola puta do Marine Kremik kroz šetnjicu “Mara”.

3. Napušteni dijelovi Hotela Zora i plaža ispred

4. Šetnjica do i Plaža kod (sada bivšeg) „Bau Bara“

5. Plaža Velika Raduča

6. Plaža Mala Raduča

7. Šetnjica i plaža “Mara”

8. Plaža ‘Porat’

09. Plaža Garbina

10. Crkva svetog Jurja

11. Plaža kod bivšeg kafića “Dora”

Nadam se da vas je ovaj tekst motivirao i da sam vam uspjela barem malo približiti Primošten i mogućnosti za stvaranje umjetnosti u tom gradiću u kojem sam ja zahvalna da imam priliku često boraviti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.