Uspjeh u definicijama

Uspjeh, glavna definicija

Uspjeh (suprotno neuspjehu) status je postizanja i ostvarenja zacrtanih ciljeva. Uspjeh znači postizanje željenih vizija i planiranih ciljeva. Također, uspjeh može biti određeni društveni status koji opisuje prosperitetnu osobu koja bi također mogla steći slavu zbog svojih akcija. Rječnik opisuje uspjeh kao sljedeće: „postizanje bogatstva, blagostanja i / ili slave“.

Uspjeh kao razmišljanje

Svaka osoba razmišlja drugačije o tome kako želi biti uspješna u životu i određuje uspjeh na svoj način, tako da ne može postojati definicija koja odgovara svima. Vrlo je važno da točno znate kako definirati vaš uspjeh u životu! Osvijestite što vam u životu znači postignuće, uspjeh i napredak općenito. Neki bi uspjeh mogli definirati kao luksuzne automobile i veliku vilu na moru, dok drugi život pun radosti i sreće sa svojom obitelji smatraju pravim smislom uspjeha. Nakon što shvatite što vam je osobno važno, moći ćete se usredotočiti na svoje vizije i ciljeve.

Uspjeh je postizanje cilja ili svrhe

Je! Točno, ali što još sve može biti uspjeh, pročitajte u nastavku…

Uspjeh je uvijek dati najbolje što možete

Smatram to uspjehom iako se ne ostvare veliki rezultati. Trebate biti ponosni na sebe ako ste se potrudili najviše što možete iako su rezultati bili lošiji od očekivanih.

Uspjeh je imati dom

 Ili mjesto koje možete zvati svojim domom. Pod time vaš dom ne mora biti građevina nego to može biti druga država, grad, osoba… bilo što što vam daje osjećaj doma.

Uspjeh je suočavanje i prevladavanje vlastitih strahova

Kada pobijedite svoj strah više ga se nikada nećete bojati istom jačinom. Veći strahovi naravno zahtijevaju više vremena, ali sve što radite da prevladate strah vodi do uspjeha.

Uspjeh je ne dopuštanje ne mogućnostima da vas spriječe u vašim željama i naumima.

Samo zato što možda ne možete napraviti sve što vam padne na pamet, ne znači da ne možete napraviti barem nešto po tome pitanju ili doći bliže svome cilju.

Uspjeh je znati da možete kontrolirati svoju sudbinu

Samo vi ste vlasnik svoje sudbine i samo vi možete donositi odluke koje se tiču vašeg života. Prošlost ne možete promijeniti, ali zato budućnost itekako možete. Držite konce svoga života u svojim rukama i ne dopustite biti nečija marioneta.

Uspjeh je postavljanje ciljeva

Zaista je! Kada znate koji su vam ciljevi, znat ćete točno gdje uložiti sve potrebne energije. Postavljanje cilja je prvi korak pri njihovom ostvarivanju.

Uspjeh je vjera da možete

Ako mislite da možete uspjeti, uspjet će te. Vjera u sebe ne dolazi svima prirodno, ali se samopouzdanje kao i vjera u sebe mogu povećati. Na pola puta ste ako stvarno vjerujete da možete.

Uspjeh je akcija

Djelovanje i vjerovanje, dvije su stavke za ostvarivanje ciljeva što znači uspjeh.

Uspjeh je znati kada reći ne!

Vi niste stvoreni da bi radili ono što ne želite. Ako nešto ne želite onda nemojte ni prihvaćati to. Na kraju ćete vi biti nezadovoljni i nesretni. Bez ustručavanja na sve što vam ne odgovara, slobodno recite ne! Ne mora vam biti neugodno reći drugima ne ako smatrate da je to točan odgovor.

Uspjeh je uzdizanje nakon pada.

Uspjeh je nastavak djelovanja nakon neuspjeha. Nitko vam nije obećao da ćete vi uspjeti od prvog puta. Puno njih nije ni uspjelo iz prve. Upornost je ključna. Ako šetate ulicom i  padnete pa nećete ostati u tom položaju nego ćete ustati. Tako bi trebalo biti i s postizanjem ciljeva. Ne ostvarite li ih prvi put, ostvarit ćete ih neki drugi put jer ćete znati gdje ste pogriješili prethodni put. Greške za vama ostavljaju iskustvo koje postaje znanje.

Naslovna fotografija: Malcolm Lightbody / Unsplash

Tekst fotografija: Unsplash

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.