Ritam Putovanja Kroz Uspomene

Putovanja se moraju znati istinski iskusiti tako da vas prožmu i prođu cijelim tijelom i dušom.

Ne znači vam ništa ako vi posjetite najljepše mjesto na svijetu ako niste spremni u njemu uživati, predati se sadašnjem trenutku u kojem jeste, znati cijeniti sunce, ali biti radostan i zbog kiše.

Prije nego što očekujete dolazak u Raj, Raj treba znati cijeniti ili se barem naučite po putu.

Treba znati biti sretan zbog mirisa cvijeta kojeg nikad nisi mirisao, tapkati po bijelom sitnom pijesku stopalima i prstima sve dok ste tamo na toj plaži.

Trpite žeđ i glad jer ne želite otići s mjesta gdje nema hrane i pića jer čekate predivan zalazak koji imate mogućnosti vidjeti samo jednom u životu i to je baš taj put.

Usudite se ući u bus lokalnog stanovništva bez predrasuda da će te biti opljačkani i straha kad se budete vraćali po mraku.

Okusite začine tog mjesta gdje imate priliku boraviti kako bi ga zauvijek pamtili i znali jednom u budućnosti prepoznati ako se nađete u takvoj situaciji.

Plešite na domaću muziku mjesta i približite se njihovoj kulturi.

Uživajte u doticanju i približavanju svim novim zanimljivim životinjama koje vam dođu na put.

Zakoračite u zonu rasta. Sama putovanja jesu izvan vaše zone komfora, ali što onda kad jednom izađete i znate da zona komfora nije vaše mjesto gdje vi želite biti, a moramo se vratiti doma?

Ne treba se predati tugovanju nego te lekcije i trenutke čuvati jer su oni samo vaši.

Ukradite trenutke tako što ćete sačuvati uspomene kako bi one bile naša realnost što duže, a to nam je danas u digitalnom vremenu i modernom dobu u kojem živimo zaista omogućeno.

U tome vam mogu pomoći fotografije i videa s putovanja koje imate jer pomoću njih i meditacije vi se možete vratiti upravo na tu istu plažu gdje vam je bilo spokojno i predivno, gdje ste gacali pijesak satima do najljepšeg zalaska kojeg ste vidjeli u životu.

Sreća je prisutna u nama uvijek, a mi ju moramo znati pronaći… i kad nemamo mogućnost otputovati na to tropsko otočje ili onamo gdje god želite. Čuvajte svoju sreću jer je ona dio vas i samo vaša.

Branite je svojim snovima i vizijama, borite se misijama, planovima i akcijama.

Naslovna fotografija: Javier Allegue Barros /Unsplash

Tekst fotografije: Unsplash

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.