Kako karantena može promijeniti svijet: Mc Raven “Složi krevet”

“Ako želite promijeniti svijet, krenite s pospremanjem svog kreveta. Ako pospremite krevet svakog dana, ispunili ste svoj prvi dnevni zadatak. Ispunjeni zadatak donijet će vam malu količinu ponosa i ohrabriti će vas na još jedan zadatak, zatim na još jedan pa još jedan..

Složeni krevet daje vam ohrabrenje da dolazi bolje sutra. Bio sam u mornarici SEAL 36 godina. Svako jutro moji instruktori koji su u to vrijeme bili Vijetnamski veterani su dolazili u inspekciju kreveta. Kutovi kreveta su morali biti kvadratni, a cijeli krevet je zategnut. Jastuci točno centrirani i dodatna deka također složena po pravilima.

Oglasi

Bio je to jednostavan zadatak, svakodnevni, ali svako jutro smo morali složiti naš krevet do perfekcije. Tada se to činilo urnebesno pogotovo zato što smo učili da postanemo pravi ratnici u teškim borbama SEAL-a, ali upravo ta mudrost malog čina bila je dokazana mnogo puta nakon toga.

I na kraju dana, taj jedan obavljeni zadatak će na kraju biti mnogo obavljenih zadataka.

Slaganje vašeg kreveta će također oživiti činjenicu da male stvari u životu znače jer ako ne možete male stvari učiniti na ispravan način, nećete moći napraviti ni one velike ispravno.

Naše prepreke u životu su slične i lekcije za prevladavanje tih prepreka za naše napredovanje, promjenu i mijenjanje svijeta na bolje oko nas će biti slične i iste za sve.

Ponekad bit ćete testirani do same srži, boljet će, bit će obeshrabrujuće. U tom naj crnijem scenariju misije je vrijeme za ostati smiren i vaša unutarnja snaga mora biti ugrožena.

Ako želite promijeniti svijet, morate biti najbolje od sebe i i u najtamnijim trenucima, ali mijenjanje svijeta može se dogoditi bilo gdje i bilo tko ga može promijeniti.

Ako sam naučio išta u svoje vrijeme putovanja po svijetu, naučio sam kolika je moć nade.

Moć jedne osobe. Ta ista osoba može promijeniti svijet dajući drugima nadu.

Započni svaki dan s ispunjenim zadatkom, pronađi nekoga kome pomažeš kroz život. Poštuj svakoga. Znaj da život nije fer i da ćeš pasti puno puta.

Ako ustanete, vi ste jači nego prije. I nikad ne odustajte. Ako radite te stvari, sljedeća generacija i generacije koje dolaze će živjeti u mnogo boljem svijetu od onoga kakvog ga danas poznajemo.

I ono što ima početak sada će zaista s vremenom promijeniti svijet na bolje.” Adm. William H. McRaven

No pitanje je:

Kako će svijet izgledati nakon što ga ti promijeniš?

“Kada nismo u mogućnosti promijeniti situaciju, izazvani smo promijeniti sebe”

Viktor Frankl (preživio 4 koncentracijska logora)

Naslovna fotografija: Saketh Garuda / Unsplash

Tekst fotografije: Unsplash

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.