Dnevnik iz karantene: Prvi dan proljeća

21.3.2020.

Dan 3:

Broj zaraženih u svijetu: 285,623
Broj umrlih u svijetu: 11,875

Broj zaraženih u Hrvatskoj: 168
Broj umrlih u Hrvatskoj: 1

Danas mi je teti Bobi rođendan. Inače bi svi u ovo vrijeme (13:49) bili u nekom restoranu i čekali janjetinu. Nas dvadesetak. Nisam ju uspjela ni vidjeti niti joj nabaviti poklon od ove sve strke.

Prvi dan proljeća. Umjesto normalnih vijesti na taj dan kao što su: “Prvi dan proljeća je, početak lijepih dana i boravljenja u prirodi” vijesti otprilike ovako zvuče: Ne izlazite, najbolje je ostati doma!

Imala sam neke uranjene informacije o karanteni koje su bile prozvane lažnim vijestima – na kraju se ispostavilo da nisu lažne nego preuranjene. Nitko valjda nije mogao šutjeti o tome i svi su htjeli pomoći jedni drugima da bi nakon 6 dana te “lažne vijesti” postale postepenim odlukama vlade istinite vijesti.

Što se tiče mog osobnog zdravlja, temperatura i dalje varira 37.2 je bila s jučerašnjim zadnjim mjerenjem. Cijelu noć sam se preznojavala. Od ostalih simptoma osjećam bol u vratu i to je to. I dalje vjerujem da nemam ništa niti sam zvala epidemiologa, ali i dalje se pridržavam kao da imam nešto. Ostajem u kući.

Kad malo bolje razmislim o zatvaranju svih drugih objekata… Jesu li sada izvor zaraze prehrambeni dućani, pekara, ljekarne (jučer je 18 zaraženih prekršilo samoizolaciju i odšetalo u ljekarnu) i dućani s higijenskim potrepštinama?

U životu nisam doživjela izvanrednu situaciju i ovakvo alarmantno stanje.
Svi samo o tome govore. Mnogo njih nije shvatilo ozbiljno situaciju i prave se kao da se ništa ne događa. To me isto jako ljuti, iskreno…

Uvijek se potrudite izvući informacije s više izvora prije formiranja nekih osobnih zaključaka. Još uvijek ne vidim neke prevelike promjene u svom životu osim što pijem kavu doma. Jako volim piti kavu u kafiću na terasi i skupljati sunce. Sigurna sam da svi imaju nešto drago što im je trenutno oduzeto.

Nitko zapravo ne zna krajnje posljedice ovoga i koliko će to trajati. Pozitivno je što su ljudi spriječeni uništavati planetu.
Možda je ovo ono što je bilo potrebno kako svi ne bi izumrli.
Vjerujem da je mnogo vas zbunjeno i šokirano. I ja sam. Svi smo. I dalje apeliram na sve da imaju dobre namjere i da se ne prepuštaju negativnim mislima, ALI shvatite situaciju ozbiljno kako ne bi bila još gora.

Cover fotografija: Allie Smith /Unsplash

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.