Kako uštedjeti novac za daleka putovanja kad vam je plaća prosječna ?

U nastavku slijedi popis:

1. Odreknite se alkohola, cigareta i svega nezdravog što unosite u sebe! Sačuvat ćete novac, vaše zdravlje, a pritom i mladolik izgled. Alkohol koristite za neko bolje vrijeme i prigodnije trenutke kao što je Beach bar na tropskom otoku.


2. Odreknite se izlaska u noćne klubove! Vaša darežljivost po noći često bude kajanje ujutro. Kome trebaju mamurna jutra koja se na kraju transformiraju u cijeli dan teturanja? Izlasci su skupi sport i skoro nikako ne idu uz štednju.


3. Odreknite se caffe barova – kuhajte si kavu sami. Druženje s prijateljima nastavite kao za vrijeme karantene.


4. Bez kupovine sezonske odjeće – Nosite odjeću dok god je ona nosiva. Kupujte samo nužno. Počastite se u posebnim prilikama.


5. Bez naručivanja dostave i odlaska u restorane – Kuhajte i prehranjujete se s vlastitim namirnicama iz kuće. S time su vam garantirane nove kulinarske vještine.


6. U dućan s hranom samo po obvezno – Uvijek odite u kupovinu s popisom i ne kupujte ništa više od toga osim ako nije nužno.


7. Bavite se samo besplatnim aktivnostima na primjer umjesto teretane trening odradite u prirodi ili kod kuće.


8. Ovo vrijedi samo za žene, ali svejedno ću napisati: Budite sam svoj frizer, maniker i pediker. U današnje vrijeme možete sve naučiti online, a i naručiti potrebnu opremu. Dugoročno će vam to biti puno isplativije, a još ćete se zabaviti i savladati nove vještine.

Znam da ovaj popis nije dugačak, ali u njemu su stvarno pojedine stavke s kojima se možemo svi poistovjetiti i možemo se svi pronaći barem u jednoj stavci trošenja novca koji zapravo možemo iskoristiti za putovanje na koje smo oduvijek htjeli otići. Razmislite o tome. Dugoročno će vam se isplatiti ušteda i učinit ćete nešto lijepo za sebe. Važno je biti karakter i znati reći NE nepotrebnim stvarima na koje trošimo novce, a da toga nismo ni svjesni.

Naslovna fotografija:  Michael Longmire / Unsplash

Tekst fotografije: Unsplash

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.