10 Top savjeta za daleka putovanja o vlastitom aranžmanu

Unsplash\Frank Vessia

Prije nego što vam krenem davati savjete rastavit ću vam putnike na proste faktore. 🙂

Postoje 2 skupine putnika, iako bih rekla da u današnje moderno doba postoji 3 skupine:

– oni kojima su putovanja smisao života, najdraži način življenja koji bi htjeli postavljen kao primarni
– oni koji vole putovati samo za godišnji, ali više vole trošiti novac na druge stvari.
– oni koji putuju jer društvo to na Instagramu od njih očekuje kako bi mogli biti popularni (meni najsmješnija skupina jer se doslovno tjeraju na ono što istinski ne žele)

Unsplash/Denys Nevozhai

“Neistražen život nije vrijedan življenja”

1. Razmislite o kupnji jastučića namijenjenog za putovanja, zrakoplov nije udobno mjesto, a još je manje udobno ako ste u njemu više od 5h.


2. Tablete na biljnoj bazi na spavanje nisu na odmet, vjerujte mi – spavanjem brže vrijeme prolazi u letećem kavezu zvanom zrakoplov.


3. Pokušajte ponijeti što manje stvari, pretpostavljam ako ste se već odlučili na tako veliki i daleki put da želite i što više toga vidjeti jer je to avantura koja se treba iskusiti, a ne prespavati. Kako bi mogli što bezbolnije mogli ići s jedne na drugu lokaciju, smanjite si noseću kilažu.


4. Uplatite si putno osiguranje jer nikad ne znate što vam se može dogoditi u stranoj zemlji, a cijena putnog osiguranja iznosi oko 150-250 kn što je mali novac u usporedbi s bolničkim troškovima u stranoj zemlji.


5. Ispišite si vaše rezervacije za smještaj u slučaju da vam ponestane baterije na mobitelu ili nemate tog trenutka pristup internetu kad naprimjer trebate reći lokaciju vašeg smještaja vozaču koji će vas do tamo odvesti.

Unsplash/Capturing the human heart


6. Ne koristite vaše elektronske kartice na bankomatima koji nisu u sklopu banke jer se dešava da bankomat “pojede” karticu, a to nije baš fora kad se nalazite negdje gdje vam znači svaki sat i resurs novaca, također do vaše elektronske kartice nećete moći doći u banci ako nemate svoju putovnicu sa sobom.


7. Ugasite mobilne podatke i ne palite ih ni na sekundu osim u slučaju hitnosti ili ljubavi prema vašem operateru / dublji džep ili ako imate već ugovorenu neku dodatnu opciju s vašim operaterom.


8. Eksterni punjač i dodatni fotoaparat može biti ono što priželjkujete kad vam se mobitel ugasi nakon jednosatnog snimanja selfija u istoj pozi.


9. Što se tiče organiziranih turističkih tura za određene lokacije koje želite posjetiti dok ste u dalekoj stranoj zemlji ili u slučaju da vam nedostaje turistički vodič na vašem putovanju, možda avantura upoznavanja novih ljudi… Uglavnom u svim turističkim mjestima možete sami sebi ugovoriti turu po izboru. Preporučujem samo provjerene agencije.


10. Dok ste na putovanju svaki prethodni dan osmislite plan za sutrašnji dan ako niste već osmislili cijeli plan unaprijed. 🙂

Unsplash/Tyler Nix

Putovanja jesu u današnje vrijeme jako Trendy pojava, ali pojedincima kao meni je to zaista primarna životna potreba i strast, način na koji se životna energija puni, zbog putovanja smo novi sretniji ljudi s drugačijim iskustvom, prepuni pozitivne energije, veselja, ukratko ispunjeni smo životom.

Jedna misao o “10 Top savjeta za daleka putovanja o vlastitom aranžmanu

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.